Sürdürülebilir Tekstil Eğitimi için Dijital Öğrenme Materyalleri (Vir2TEX) Projesi, Erasmus+ programı kapsamında Avrupa Komisyonu ve Türkiye Ulusal Ajansı (TNA) tarafından 124.385 Euro tutarında ortak finanse edilmektedir.

Hakkında

Vir2TEX proje ortaklığı, yüksek kaliteli eğitim sağlamak için dijital teknolojiler tarafından oluşturulan yeni öğrenme materyalleri geliştirecektir. Projenin amacı, ister sınıfta ister uzaktan öğretim olsun, öğrencileri kapsamlı öğrenme deneyimlerine dahil etmek için teknolojiyi derslere entegre etmektir.

Bu proje ile ekran ortadan kaldırarak ve VR 360 video kullanarak öğrencileri gerçek durumların ortasına yerleştirerek, anlayışı derinleştirmek ve öğrenen katılımını artırmak için sanal gerçekliğin (VR) potansiyeli araştırılmaktadır.

Elyaftan giyime tekstil üretim aşamaları için tekstil üretimi ile ilgili uzaktan eğitime dair geliştirilmiş yeni öğrenme materyalleri geliştirilmiştir. Modüller, hem meslek öğrencileri hem de tekstil sektöründeki yeni çalışanlara yardımcı olacak, sürükleyici teknolojileri ve ilham verici pedagojik içeriği birleştirerek tekstil sektöründe işe yeni başlayan çalışanların oryantasyon süresini azaltacaktır. Ayrıca moduller üretim sırasındaki olası sorunlara da değinmekte ve uzaktan eğitimde kullanılmak üzere çeşitli olanaklar sunmaktadır.

Proje Hedefleri

• Müfredat, ders ve öğretim çerçevesinin geliştirilmesi, anket veya gözlem yoluyla yeni eğitim müfradet önerileri
  • Müfredat çerçevesinin hazırlanması ve Sanal Öğrenme Ortamının (VLE) oluşturulması
  • Tekstil eğitimi alanında öğrenciler için yenilikçi hikaye anlatımı ve etkileşim yöntemleri sağlamak için araçların geliştirilmesi
  • İçerik ve platformların pilot testinin geliştirilmesi
  • Küçük gruplara uzaktan kurs ve eğitim uygulamaları
  • E-öğrenme içeriklerinin, multimedyanın, açık eğitim kaynaklarının ve yönergelerin geliştirilmesi
  • Proje sonuçlarının iletilmesi için üç çoğaltıcı etkinliğin organizasyonu yoluyla yaygınlaştırma faaliyetleri

Beklenen Sonuçlar

1. Avrupalı, ulusal ve bölgesel tekstil eğitimcileri ve eğitmenleri yenilikçi öğrenme materyalleri sunarak ve farklı topluluklardan tekstil eğitimi ile ilgilenenleri de dahil ederek yeni hikaye anlatımı ve etkileşim yollarını araştırarak bilgi ve becerilerini geliştirmek.
  2. Tekstil öğrenenleri, E-öğrenme içeriklerinden, multimedyadan, açık eğitim kaynaklarından yararlanma ve Sanal Öğrenme Ortamı (VLE) ve uygulamaları aracılığıyla dijital eğitim alma fırsatına sahip olması.
  3. Diğer ortakların personeli, Sanal öğrenme ortamı (VLE) ve uygulamaları planlama, tasarlama ve uygulama konusundaki farkındalıklarını arttırılması.
  4. Diğer paydaşlar (Avrupa, ulusal ve bölgesel Mesleki Eğitim ve Öğretim sağlayıcıları, eğitim kurumları, endüstriyel temsil organları, yeni işverenler), farklı topluluklardan öğrencilere dijital bir öğrenme ortamı sunmanın metodolojik yönlerine ilişkin farkındalıklarını geliştirmek. Avrupa çapında sürdürülebilir tekstil eğitimi ortamı geliştirmek ve kolaylaştırmak için dijital öğrenme ortamının faydalarının anlaşılması.
  5. Ulusal ve AB politika yapıcıları, sürdürülebilir ve kapsayıcı eğitim organizasyonlarını mümkün kılmak için dijital öğrenme ortamı çalışmalarını teşvik etmek, çoğaltmak ve yaygınlaştırmak için kanıt temellerini geliştirmek.

Tanıtım Malzemeleri